vineri, 22 iulie 2011

Celule stem din tesutul adipos – o noua comoara biologica.


Conform unui recent studiu stiintific, celule stem derivate din tesutul adipos reprezinta una dintre cele mai promitatoare “unelte” in medicina regenerativa.
Publicatiile recente de la clinica de chirurgie plastica, din cadrul Universitatii din Tokyo afirma ca aceste celule au fost utilizate in siguranta si cu succes pe pacienti pentru tratamentul lipoatrofiei faciale.
Institutul de Cercetare al celulelor stem din Korea a anuntat un studiu pilot conform caruia celulele stem derivate din tesutul adipos pot trata imbatranirea pielii.
Clinica Ortopedica de la Universitatea din Amsterdam a publicat recent un nou articol referitor la utilizarea celulelor stem din tesutul adipos pentru regenerarea discurilor intervertebrale.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din Tokyo in colaborare cu departamentul de chirurgie dentara si orala de la spitalul militar Yokosuka din Japonia au anuntat ca celulele stem derivate din tesutul adipos pot creste regenerarea tesutului peridontal.  
Oamenii de stiinta japonezi de la Universitatea Kiusu au anuntat ca celulele stem derivate din tesutul adipos pot fi convertite in celule glandulare ce produc hormoni steroizi. O alta echipa de oamenii de stiinta din aceiasi tara au anuntat ca aceste celule pot fi transformate in hepatocite, care au fost  implantate la soarecii cu afectiuni hepatice, in timp ce oamenii de stiinta germani de la Universitatea Halle Wittenberg  au anuntat aceiasi observatie, cu doar 3 luni inainte. In final, cercetatorii italieni de la policlinica GB Rossi din Verona au anuntat pentru prima data ca celule stem derivate din tesutul adipos au potential in diferentierea celulelor neuronale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu