joi, 25 august 2011

Cordonul ombilical –un nou proiect de lege

Guvernatorul a semnat un nou proiect de lege menit sa incurajeze furnizorii de servicii prenatale in a educa viitorii parinti despre posibilitatea stocarii cordonului ombilical.
De asemenea, Senatul Statutui Florida, Bill 720, solicita Departamentului de Sanatate si Servicii Umane “sa includa informatii despre sangele din cordonul ombilical” pe site-ul sau http://www.doh.state.fl.us/Family/mch/Umbilical/Umbilical.html.
Mai mult de 230.000 de bebelusi se nasc anual in Florida, iar cei mai multi dintre parinti nu pastreaza sangele din cordonul  lor ombilical. “ Vrem sa ne asiguram ca familiile sunt informate cu privire la optiunile de stocare a acestei valoroase si posibil salvatoare de viata surse, reprezentata de celulele stem”, a spus senatorul Anitere Flores ( R-Miami), care a sponsorizat proiectul de lege. Parintii pot fie dona, fie magazina cordonul ombilical. Se spera ca tot mai putin cordon ombilical va fi aruncat. Acum 23 de state –reprezentand 75% din totalul nasterilor din USA- au adoptat legi pentru a imbunatati educatia cu privire la conservarea celulelor stem din sangele cordonului ombilical.
Astazi, tot mai multi pacienti sunt tratati cu sange din cordonul ombilical, care poate vindeca peste 70 de boli. De asemenea, studii clinice care implica utilizarea de sange pentru a trata paralizia cerebrala si diabetul de tip 1 sunt in curs de desfasurare.
Alaturarea specialistilor
Doi noi specialisti s-au alaturat oficiului pediatric de specialitate din cadrul Spitalului de copii atArnold Palmer.
Alejandro Jordan-Villegas, medic specialist, este noul membru al clinicii de boli infectioase a Spitalului. El a terminat facultatea de medicina si cursul de imunologie la Universitatea del Valle in Cali, in Columbia si a lucrat la pediatru la Spitatul de copii din Miami. Dr. Jordan-Villegas de asemenea a finalizat o bursa in cadrul Universitatii Southwestern Medical Center din Dallas.

Horvath Karoly, medic specialist, s-a alaturat spitalului cu specialitatea de gastroenterologie pediatrica. Inainte de a veni in Orlando, acesta a fost director al centrului Nemours Celiac si al laboratorului de gastroenterologie din cadrul Spitalului de copii Wilmington, Delaware.
Certificat in gastroenterologie pediatrica, dr. Horvath a publicat numeroase articole si capitole de carti pe teme gastroenterologice si de asemenea, a predat la Universitatile Meryland si Hahnemann din Philadelphia.
Spitalul Seminole capata onoare
Pacientii cu afectiuni mintale vin deseori la tratament pentru trecuturi abuzive. Abordarea traumei ca si o abilitate comportamentala face mai bine decat majoritatea abordarilor conform Consiliului National pentru Sanatate Comportamentala.
Consiliul ales de „Seminole Behavioral” urmeaza sa fie prin alte 21 de organizatii din tara care beneficiaza de trainning .
„Seminole Behavioral” este singura organizatie de boli mintale din Florida care participa la acest program.
„Seminole Behavioral” va primi trainning despre ultimele metode de tratament in  cursul unui program de 6 luni.
In 2010 consiliul a ales organizatia „Seminole Behavioral” ca una dintre cele 10 centre de sanatate mintala de la nivel national, pentru a participa la un program cu privire la ingrijirea pacientilor cu schizofrenie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu