marți, 24 mai 2011

Negasind grefa de maduva osoasa compatibila o adolescenta a murit din cauza bolii de sange de care suferea.

O adolescenta din Saceamento care suferea de o boala de sange fatala, a murit in ciuda eforturilor mamei sale de a gasi o grefa de maduva osoasa compatibila in China. Katie Cramer, in  varsta de 16 ani a fost adoptata la varsta de 14 luni din China. Ea a fost diagnosticata cu leucemie mieloida acuta, o boala de sange fatala in 2006.
Ea a murit joi, la domiciliu, a declarat mama ei , Sherrie Cramer. „ Din aprilie, atunci cand a aflat ca boala a recidivat, a luptat din greu cu aceasta. Dar de 2 luni si jumatate boala s-a accentuat, a suferit dureri tot mai mari, lucru ce o izola.
Familia a inceput sa caute un donator de maduva osoasa pentru boala lui Katie cu 4 ani in urma.
In iulie, Sherrie Cramer a calatorit singura in China. A petrecut 10 zile in Beijing, in  Nanning, capitala provinciei  Guangxi si in  Liuzhou, locul nasterii fiicei sale, unde exista cea mai mare sansa pentru gasirea unei grefe compatibile.
„ M-am dus acolo cu posibilitati limitate deoarece nu stiam cum sa accesez sistemul lor cu privire la donatii”, a spus Cramer.  A gasit ajutor in persoana Robertei Lipson, presedintele Spitalelor Familiale Unite din China, care a stabilit o intalnire la Crucea Rosie din Beijing, organizatie care urmareste programul de donatii din China.
„ Ei au fost de acord sa trimita la analizat cateva probe care se considerau potential compatibile”, isi aminteste mama. Nici una nu a fost histocompatibila.
Totusi, Cramer a declarat ca este plina de speranta pe toata durata vizitei.
„ Am vazut ca la nivel local erau foarte impresionanti si afectati. Directorul Crucei Rosii din orasul sau a fost foarte amabil si a vrut sa ajute. Dar s-au confrutat din nou cu inhibitia culturala in a dona o parte a corpului, mai ales unui strain”, a spus mama.
Cand Cramer s-a intors acasa, tratamentul fiicei sale continua. Ea a beneficiat de un transplant de cordon ombilical la spitalul de copii Lucile Packard, din Stanford. Dar toate aceste tratamente nu au dat semne de regresie a bolii.
Apoi din cauza tratamentelor Katie a dezvoltat afectiuni cardiace,  un sistem imun scazut, precum si numeri virusi si agenti infectiosi in fluxul sangvin.
„ Nu era genul de fata care sa se planga sau sa-si exprime usor fustrarile. Iar noi ne-am pastrat speranta si am asteptat in fiecare zi. Dar acea zi nu a venit...”, a declarat Cramer.
Ulterior familia a revenit cu Katie la centrul medical Kaiser Permanente, din Roseville, unde poate fi vizitata mai usor de familie si de prieteni. In ziua de Anul Nou medicii i-au comunicat parintilor rezultatul ultimei evaluari: Katie nu se va mai face bine!
„ Am vrut sa ii spus si ei asta si am intrebat-o daca vrea sa stea ultimele zile in spital. Ea a spus ca vrea sa-si vada cainele, deci  a venit acasa”, isi aminteste mama ei. „ In zilele care au urmat casa a fost mereu plina de vizitatori”.
„ Au fost momente cand se ruga si cand canta”.
„ Tatal ei a fost cu ea atunci cand a incetat sa mai respire. A fost un moment frumos si linistit. Stim toate lucrurile prin care a trecut. Este o usurare sa stim ca nu mai sufera, nu mai are dureri si nu mai este bolnava”, a adaugat mama lui Katie.
Serviciile funerare vor fi private.  Familia, care ii include si pe fratele si sora lui Katie, in varsta de 11 si 12 ani, a invitat publicul la o sarbatoare a vietii la ora 13, pe 22 ianuarie, la biserica Arcade, 3927 Marconi Ave, Sacramento.

sursa: http://www.sacbee.com/2011/01/10/3311644/blood-disease-claims-teen.html#ixzz1BlRsSyLM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu