marți, 17 mai 2011

Noi teste

Pentru cuplurile care au mizat pe celule stem din sangele ombilical al nou-nascutilor ca un scut de aparare de viitoare boli, exista un nou test, cu turnesol, de verificare daca celulele sunt in viata si sunt functionale. 
Metoda de prelucrare care sa garanteze viabilitatea celulelor stem depozitate, este acum disponibila în Calcuta. Este de aşteptat ca tehnologia să ridice valul de scepticism in care a fost invaluit acest domeniu.
„Suntem incantati de introducerea acestei tehnologii brevetate de izolare, diferentiere si extindere a celor 2 linii celulare din cordonul ombilical.  Aceasta tehnologie asigura clientii nostri ca celulele copiilor lor  au capacitatea de a fi utilizate in terapii pe viitor”. a spus Prosanto Chowdhury, director medical al CordLife Sciences, India.
CordLife Sciences India, a realizat in 2008 pentru prima data testul “explantului” in estul Indiei. Procesul a fost lansat pe 15 februarie si chiar si clientii deja existenti pot opta pentru el.
 Potrivit Chowdhury, metoda explantului poate izola două tipuri de linii de celule - celulele stem epiteliale şi mezenchimale - din cordonul ombilical, facand dovada că cele două linii celulare sunt în viaţă şi funcţionale.
"O cantitate mică - mai puţin de un milion de celule - sunt suficiente pentru a dovedi că acestea se pot diferenţia în continuare şi pot dezvolta în celule hepatice capabile sa produca celule ale pielii secretoare de albumină şi de mucina, aceasta fiind dovada finală a capacităţii funcţionale a celulelor ", a adăugat Chowdhury.

sursa: Subhro Saha, http://www.telegraphindia.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu