marți, 24 mai 2011

Noi frontiere: celulele stem si chirurgia plastica


In ultimii ani, am auzit numeroase povesti despre descoperirile medicale care implica celulele stem. Dar celule stem si chirurgia plastica?
“ Am invatat ca propria grasime este o mare sursa de celule stem”, spune doctorul Mark Berman, presedinte al Academiei Americane de Chirurgie Cosmetica.  „ Cu tehnologia noastra actuala putem recolta grosime si chiar izola celule stem din aceasta.”
In timp ce progresul celulelor stem este in stadii incipiente, chirurgii plastici vor fi unii din principalii jucatori  in acest nou segment al medicinei.
In chirurgia cosmetica, grasimea unui pacient poate fi fotificata cu celule stem , ce pot fi utilizate in procedurile de intinerire a fetei, a pleoapelor, a mainilor, in marirea sanilor, in augmentarea feselor si in multe alte proceduri. Multi chirurgi plasticieni realizeaza deja liposuctii, lucru ce va fi probabil fundamentul pentru multe terapii cu celule stem in viitorul apropiat.
  Nu numai ca acest lucru reprezinta urmatorul pas,major in chirurgia plastica, ci este de natura sa reprezinte urmatoarea descoperire majora  in medicina in general”, spune dr. Berman.



sursa:  The American Academy of Cosmetic Surgery

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu