marți, 14 iunie 2011

Celule hepatice recoltate din celule stem simplificate

Oamenii de stiinta din Bath au descoperit o metoda simpla de a crearea celule precursoare hepatice din celule stem, care ar putea fi folosite pentru testarea de noi medicamente.
Profesorul Melanie Welham a spus ca noua modalitate de dezvoltare a celulelor hepatice ar trebui sa reduca costul procedurii.
Mai trebuie facute cercetari insa pentru a crea celule hepatice deplin functionale.
Chiar si analgezicele luate zi de zi sunt cunoscute ca au efecte toxice asupra ficatului daca suntt luate in cantitati gresite.
Testele utilizate in prezent insa nu pot prezice cu exactitate ce se va intampla la om. Dr David Tosh, care a supravegheat alaturi de profesorul  Welham cercetarea de la Universitatea Bath, a declarat: „ Aceasta este o descoperire importanta in domeniul celulelor stem si va avea impact asupra intregii industrii farmaceutice precum si asupra modului cum vor fi testate medicamentele. Exista totusi mult de lucru pana atunci. ”
„ Pana in prezent cercetarile noastre s-au concentrat pe stadii timpurii a dezvoltarii de celule hepatice si sunt inca necesare numeroase cercetari  pentru a extinde descoperirea si pentru a genera functii complete ale celulelor hepatice”.
Programul de cercetare a fost finantat pentru inca 3 ani. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu