vineri, 17 iunie 2011

Celulele stem pot pastra speranta in bolile oculare

Joi, 8 decembrie: noile studii au descoperit un nou tip de celule stem din cordonul ombilical care ajuta la repararea corneei  soarecilor de laborator,  crescand sansa ca sa aiba acelasi efect si pe oameni.
In prezent este donat un numar mic de cornee umane pentru a ajuta oamenii cu boli oculare grave.
Noua cercetare a examinat celulele stem mezenchimale derivate din cordonul ombilical. Atunci cand au fost transplantate in stroma corneei soarecilor, ele au rezistat mai mult de 3 luni fara nici un semn de rejet, a afirmat cercetatorul Winston Kao de la Universitatea din Cincinnati, intr-un comunicat de presa de la Societatea Medicala pentru Biologie Celulara.
Transplantul organelor umane implica un anumit grad de risc, doarece organismul are tendinta sa respinga lucrurile pe care le considera straine.  In cadrul studiului ( unde s-au folosit celule stem hematopoetice, un alt tip de celule), acestea au fost transplantate in ochii soarecilor.
Cu toate acestea, in conformitate cu Kao, transplanturile de celule stem promit un tratament viabil pentru anumite boli ale ochilor. El a mai spus ca sunt usoare izolarea si reproducerea celulelor inainte de depozitare si furnizarea de celule stem este practic nelimitata.
Constatarile au fost prezentate pe 8 decembrie in cadrul reuniunii anuale a Societatii Americane pentru Biologie Celulara, din San Diego.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu