marți, 7 iunie 2011

Celulele stem din cordonul ombilical au un potential direct de intinerire musculara, fara proceduri de laborator prealabile


Distrofia musculara este o boala care se caracterizeaza prin slabiciune musculara, care poate duce la dizabilitati si chiar la moartea pacientului. De stabilititatea muschilor sunt responsabile cateva gene; cand aceste gene sufera mutatii apare distrofia musculara Duchenne, distrofia musculara Becker, si multe altele. Transplantul cu celule stem constituie o terapie ideala pentru pacientii cu ditrofie musculara. In acest studiu s-a urmarit daca celule stem hematopoetice derivate din cordonul ombilical pot evolua in celule musculare sanatoase si folosite in scop terapeutic. Celulele stem hematopoetice au fost administrate intravenos si s-a observat ca muschii porcusorilor de guineea cu distrofie musculara, intr-o perioada de 12 saptamani, au inceput sa prezinte markeri normali, verificati prin teste de laborator specifice.
Sangele din cordonul ombilical prezinta celule primare care pot evolua in celule musculare sanatoase si contribue la terapia unei mari categorii de boli musculare care au ca efect dizabilitati si in final moartea.    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu