luni, 6 iunie 2011

Repararea fracturilor osoase utilizand celule stem

Celulele stem pot fi utilizate si in tratamentul fracturilor osoase. Acesta presune o interventie nonchirurgicala, de injectarea a celulelor stem local, la nivelul fracturii.  Celulele stem au ca efect amplificarea celulara in zona cu probleme, precum si cresterea capacitatii organismului de a se vindeca singur.
Optiunile traditionale de vindecare a fracturilor presupun interventii chirurgicale complexe, ce sunt dureroase, implica luni de recuperare si nu reprezinta o garantie a succesului.
De obicei, cele mai multe fracturi osoase se vindeca fara dificultate. Cu toate acestea, fracturile cu deplasare sau care nu se vindeca complet in 6 luni de la data prejudiciului sunt numite fracturi “nevindecabile” si necesita tratament chirurgical sau, mai nou, terapie cu celule stem.  Cele mai frecvente cauze de astfel de fracturi:
·         fracturi cu multisegmente,
·         fracturi asociate cu tumori,
·         infectie
·         fixare deficitara a fracturii
·         vascularizatie inadecvata
·         alimentatie proasta
·         boli cronice: diabet zaharat, insuficienta renala, boli osoase metabolice
·         fracturi deschise.
Marturii ale pacientilor:
“ Rezultatele sunt absolut uimitoare. Dupa doar 24 de ore de la injectare nu am mai simtit nici o durere in pelvis. Dupa 4 saptamani o scanare CT a evidentiat inceperea procesului de vindecare iar dupa 8 saptamani CT-ul a aratat uniunea completa a fracturii. Acum traiesc in Boulder, traiesc pe cont propiu, merg fara baston si nu am nici un fel de durere. Aceasta tehnica, minim invaziva, este un miracol complet in ceea ce ma priveste.  Vreau sa stie intreaga lume –in special persoanele in varsta- ca leziunile la nivelul soldului,  a femurului sau fracturile pelvine nu trebuie sa diminueza calitatea vietii. Puteti fi sanatosi si puteti merge din nou cu aceasta procedura”, afirma Jane Anderson. 
Jane este o pacienta in varsta de 82 de ani care in martie 2007 si-a fracturat pelvisul in 4 locuri, lucru ce i-a devastat viata imobilizand-o la pat.  Situatia ei se inrautatea pe zi ce trecea din cauza osteoartritei.  Din acest motiv a apelat la terapia cu celule stem. A realizat consecutiv injectii la nivelul soldului timp de  o luna.  Imediat dupa tratament starea ei a inceput sa se imbunatateasca.
O alta pacienta a suferit o fractura severa de membru superior care necesita o interventie chirurgicala complexa cu placa de stabilizare si 9 suruburi.  Dupa 9 luni insa fractura nu s-a vindecat.  In tot acest timp avea dureri complite si nu isi putea folosi deloc bratul. A incercat  suplimente de calciu, terapie fizica,  bretel, atele insa nimic nu i-a fost de ajutor.  Chirurgul ortoped nu a avut prea multe solutii de oferit  ci doar introducerea unei bucati de os de la un cadavru. Insa din cauza primei interventii nereusite pacienta nu a mai avut incredere in cea de-a doua, fiind teama si de lunga perioada de recuperare.
Ulterior s-a intalnit cu dr. Centero pentru a-I explica despre terapia cu celule stem, interventie non invaziva.  Dupa 3 saptamani pacienta a beneficiat de tratament: sub anestezie locala si prin ghidaj Rx, doctorul Centero a injectat celule stem local, la nivelul osului care nu se vindeca. Procedura ce a durat foarte putin.  La o saptamana dupa interventie s-a observat pe radiografie ca oasele au inceput sa creasca  iar in 4 saptamani fractura s-a vindecat complet. Pacienta a fost uimita si foarte multumita de rezultate.
“ Nivelul de durere a scazut, imi pot misca bratul si m-am reintors la activitatile mele obisnuite. Avand in vedere invazivitatea minima a procedurii, precum si rezultatele remarcabile as recomanda-o oricui”, declara ea. 
Sursa: rednexx.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu