marți, 21 iunie 2011

Vaticanul investeste 1 milion de dolari in cercetarea celulelor stem adulte

Vatican, 17 iunie 2011: Vaticanul a investit 1 milion de dolari intr-o companie americana, NeoStem, care cerceteaza celule stem pentru a gasi tratamente pentru diverse boli sau afectiuni. Aceasta este prima data cand Vaticanul a incheiat un acord cu o societate privata pentru a sustine cercetarea celulelor stem.
La conferinta de presa tinuta ieri la Vatican, Dr. Robin Smith, director general al NeoStem, a spus:
“ Oamenii sunt axati pe dezvoltarea stiintei si din acest motiv a devenit o mica dezbatere politica. Dar cred ca cheia este siguranta si, indiferent de inclinatia politica, toata lumea doreste sa dezvolte un medicament pentru a avansa tehnologia si pentru a reduce suferinta umana”.  
NeoStem este o companie internationala biofarmaceutica care se ocupa cu cercetarea celulelor stem adulte, in China si USA.
“Exista oamenii care sunt axati pe dezvoltarea tutoror tipurilor de terapii cu celule stem, atat adulte cat si embrionare, dar cred ca, datorita profilului lor de siguranta, celulele stem adulte vor avansa mai rapid, mai ales ca astazi deja exista peste 70 de boli care pot si tratate cu ajutorul celulelor stem adulte”,  a spus Dr. Smith.
Fr. Tomasz Trafny director al departamentului de stiinta si cultura din cadrul Consiliului Pontifical pentru Cultura a declarat: “Noi sprijinim puternic cercetarea celulelor stem adulte din 2 motive. In primul rand, bineinteles pentru ca recoltarea si utilizarea lor nu implica considerente etice. In al doilea rand, pentru ca cercetarea celulelor stem adulte este sigura atat din punct de vedere etic si moral cat si din punct de vedere biologic si medical.”
Lucrand in colaborare cu Academia Pontificala pentru Viata si cu Consiliul Pontifical proiectul isi propune sa continue cercetarea celulelor stem adulte si sa “exploreze implicatiile culturale, etice si umane ale utilizarii lor”.
De asemenea, proiectul va intreprinde o activitate politica publica pentru a sensibiliza liderii politici, stiintifici si religiosi, pentru a crea o “schimbare de paradigma culturala” in favoarea folosirii celulelor stem adulte in medicina regenerativa.

Sursa: www.lifesitenews.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu