joi, 16 iunie 2011

Celulele stem, o noua sansa in accidentul vascular cerebral

Un doctor din Adelaide afirma ca ultimele cercetari arata ca celulele stem recoltati din dintii umani ar putea fi utilizate pentru repararea leziunilor cerebrale dupa accidentul vascular cerebral.
Simon Koblar este neurolog la spitalul Regina Elisabeta si cercetator la centrul universitatii Adeleide de cercetare a celulelor stem. El va prezenta concluziile sale, dupa 8 ani de studii, intr-o prelegere publica la Universitatea din Adeleide.
Profesorul Koblar spune ca acest tratament are potentialul de a imbunatati substantial calitatea vietii pentru victimele accidentelor vasculare ischemice. „ Deseori oamenii, chiar si la 70 de ani, cu o buna igiena orala, au inca dinti si de aceea ar trebui sa considere un real beneficiu daca vom reusi sa punem  la punct acest tratament. Ar fi un avantaj enorm posibilitatea de a extrage celule stem propii pacientul din dintii acestuia”, a declar el.
“ Doar o mica crestere a functionalitatii cerebrale poate face diferenta intre un angajat si un somer cu handicap, deci, pentru ca pornim de la o baza atat de mica, pe baza careia putem face atat de putin, o imbunatatire oricat de mica ar fi absolut fantastica”, a mai adaugat acesta.
Profesorul Koblar spuna ca sunt inca necesare studii umane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu