vineri, 24 iunie 2011

Celulele stem pot ajuta la tratarea tulburarilor inimii si plamanilor


2 studii de laborator au raportat rezultate sigure despre transplanturi, pe animale.
Luni, 20 noiembrie  (HealthDay News)- 2 noi studii realizate pe animale au aratat faptul ca transplantul cu celule stem derivate din cordonul ombilical uman ar putea ajuta la tratarea unor tulburari cardiace si pulmonare.
Oamenii de stiinta stiu deja ca celulele stem se pot diferentia intr-o lunga lista de diferite tipuri de celule in laborator, dar nu este clar ca ele se pot transforma, in interiorul organismului in celule pulmonare specifice.
Pentru a afla raspunsul, doctorii au transplantat celule stem la soarecii nou-nascuti cu leziuni pulmonare. Ei au observat ca celulele stem ofera protectie si prin urmare ar putea conduce in premiera la un tratament pentru bolile pulmonare neonatale sau pentru displazia bronhopulmonara a nou-nascutilor prematuri.    
In al doilea studiu, cercetatorii din Germania au studiat, pe animale, efectul celulelor monunucleate din cordonul ombilical, autologe asupra unui tip de afectiune cardiaca. Ei spera sa inteleaga potentialul acestor celule in tratarea afectiunilor cardiace congenitale cianogene.
Cercetatorii au raportat ca transplantul, care a fost realizat pe oi, este “ fezabil si in conditii de siguranta”.
Ambele studii au fost publicate online, pe 16 noiembrie in “Cell Transplantation”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu