vineri, 24 iunie 2011

Un picior diabetic a fost vindecat folosind celulele stem, derivate din tesutul adipos, care au fost depozitate in laboratoarele Biohellenika.

Biohellenika a efectuat in Salonic prima aplicare terapeutica a celulelor stem derivate din tesutul adipos, pe un pacient diabetic, care suferea de picior ulceros. In ciuda tratamentelor pe care pacientul le-a urmat, ulcerele de la nivelul piciorului nu s-au vindecat, asa ca s-a recurs la celulele stem.  Tesutul adipos a fost recoltat prin liposuctie, aproximativ 100 cm3 din regiunea ombilicala, apoi a ajuns imediat la laboratoarele Biohellenika pentru separarea celulara.  Dupa izolare, celulele stem au fost injectate la nivelul ulceratiilor prin preparate injectabile.  In tot acest timp pacientul s-a aflat sub supraveghere.
La 10 zile dupa administrare ulceratia a prezentat o imbunatatire semnificativa, vizibila, indiferent de starea generala a pacientului care se afla sub chimioterapie din cauza unui cancer pulmonar.
Toate tratamentele anterioare au esuat dar, datorita vindecarii, acum starea generala a pacientului este imbunatatita iar febra a scazut. Din acea zi starea pacientului este intr-o continua imbunatatire.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu