luni, 27 iunie 2011

Celulele stem din cordonul ombilical au fost utilizate pentru tratamentul unei fete oarbe care s-a nascut cu displazie congenitala a nervului optic

O fetita oarba,in varsta de 18 luni, care s-a nascut cu displazie congenitala a nervului optic, a reactionat pentru prima data la lumina unei lanterne, dupa o serie de tratamente cu celule stem din sange. Familia micutei Summer, dupa ce a epuizat toate tratamentele posibile in USA a fost informata despre controversata terapie cu celule stem care este practicata la Beijing, in China. Familia a solicitat un tratament in China dupa ce oftalmologii americani le-a spus ca nu mai poate fi facut nimic pentru a corecta orbirea lui Summer.  
In final, familia a decis sa calatoreasca in China si Summer si-a primit tratamentul.  Summer a primit 8 tratamente cu celule stem derivate din cordonul ombilical pe parcursul a 33 de zile, cat a stat internata intr-un spital din China. La jumatatea tratamentului doctorii au dus-o pe Summer intr-o camera intunecata unde au aprins o lanterna. Micuta a urmarit raza de lumina cu ochii, lucru ce nu l-a mai facut pana acum.  Familia spera ca tratamentul va creste nervul optic, care nu s-a dezvoltat pe cont propiu, si va vindeca astfel boala rara de care sufera: displazie septo-optica.
Doctorii din China le-au spus familiei ca va dura aproximativ un an pana cand celulele isi vor face treaba. Cele mai multe imbunatatiri vor veni probabil dupa 9 luni, au mai adaugat acestia.
Compania nu a prezentat studii clinice, iar astfel de tratamente nu sunt aprobate in Statele Unite. In acelasi centru medical, 4000 de pacienti cu scleroza multipla si autism au fost tratati pana in ziua de azi, cu o imbunatatire de 90%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu