miercuri, 8 iunie 2011

Uimitor: pacient vindecat complet de leucemie cu ajutorul celulelor stem din cordonul ombilical

Berlin, 26 noiembrie 2010: medicii in colaborare cu banca germana de celule stem  Vita 34 spun ca au vindecat in totalitate de leucemie un copil, cu ajutorul celulelor stem.
Procedura a fost realizata in 2005, unei fetite de 4 ani , la care chimioterapia a esuat si care avea un prognostic de viata de 3 luni de zile. Procedura a fost posibila deoarece parintii au decis sa conserve sangele din cordonul ombilical al copilului lor in momentul nasterii.
Dupa o monitorizare continua a copilului timp de 5 luni, fara nici un semn de leucemie, medicii confirma ca tratamentul a functionat.
“Au trecut 75 de luni si putem vorbi de o cura de certitudine”, a declarat Eberhard Lampeter de la Vita 34.
Potrivit ziarului cilian La Tercera, acesta este primul caz din lume al unui copil vindecat complet de leucemie cu ajutorul propiilor celule stem. In cele mai multe cazuri sangele copilului nu este disponibil si trebuie utilizate celulele stem ale membrilor apropiati.
Noul tratament este ultimul dintr-un lung sir de sute de succese de tratamente care utilizeaza celule stem mature si nu celule stem embrionare. Tratamentele cu celulele stem embrionare, care distrug o viata, nu si-au dovedit eficienta pana in prezent. Tratamentele cu celule stem mature nu provoaca daune donatorului de celule.
Dr. Colin McGuckin a declarat recent pentru LifeSiteNews ca , in ciuda succesului uimitor al tratamentelor cu sange din cordonul ombilical, este dificila obtinerea de fonduri pentru cercetare din cauza „cultului celebritatii” din stiinta, care recompenseaza cercetarile controversate decat pe cele care salveaza cu adevarat viata.
„Oamenii nu vorbesc despre sangele placentar deoarece nu este un subiect controversat”, spune McGuckin pentru LSN.  ”Prin urmare acesta nu face titulatura si prin urmare cercetatorii care doresc  sa studieze celulele stem din cordonul ombilical nu primesc finantare”.

sursa: http://www.lifesitenews.com/article/topic/stem-cells/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu